loading...
مطب ایمپلنت تهران|دکتر وحید دهقان
mousa بازدید : 23 یکشنبه 12 مرداد 1399 نظرات (0)

ارتودنسی روشی برای مرتب کردن دندان هاست. امروزه پیشرفت های گسترده در زمینه دندانپزشکی سبب شده تا ارتودنسی هم از این پیشرفت بی بهره نماند و روش های مختلفی برای انجام ارتودنسی وجود داشته باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از روش های ارتودنسی با نام ارتودنسی متحرک و کاربردهای آن آشنا نماییم.با ما همراه باشید.

ارتودنسی متحرک
این روش معمولا برای اصلاح جزئی دندان یا ناهنجاری‌های فک استفاده می‌شود و در آن فرد می‌تواند بریس‌ها را از دهان در آورده و دوباره در جای خود قرار دهد. ارتودنسی متحرک بیشتر در سنین زیر دوازده سال کاربرد دارد.

عملکرد ارتودنسی متحرک
در ارتودنسی متحرک، بریس‌ها می‌توانند فقط در فک بالا یا در هر دو فک تعبیه شوند. این بریس‌ها شامل یک صفحه پلاستیکی می‌شوند که گیره‌های فلزی آن را در جای خود نگه می‌دارد تا با فشار ملایم، فرم دندان‌ها را تغییر دهد. گیره‌ها یا سیم‌های مذکور در طول درمان به‌شکلی تنظیم می‌شوند که دندان‌ها را به سمت دلخواه بکشانند و نامرتبی جزئی دندان‌ها اصلاح شود. همچنین گاهی از ارتودنسی متحرک به‌عنوان مرحله‌ای قبل از شروع درمان با ارتودنسی ثابت استفاده می‌شود.

ارتودنسی متحرک نامرئی
علاوه بر بریس فلزی، نوع دیگری از ارتودنسی متحرک نیز وجود دارد که اصطلاحا به آن ارتودنسی متحرک نامرئی می‌گویند. این روش مرسوم‌ترین روش در ارتودنسی متحرک است.

عملکرد ارتودنسی متحرک نامرئی
در این روش ابتدا یک قالب از دندان‌های مورد نظر گرفته می‌شود و سپس پلاک‌های اختصاصی فرد ساخته می‌شوند. البته این پلاک‌ها به مدت دو هفته قابل استفاده هستند که روزی 22 ساعت باید در دهان فرد مورد درمان قرار گیرند. سپس پلاک‌های جدیدی ساخته می‌شوند تا این فرآیند دوباره تکرار شود. در این روش، به‌طور متوسط 20 تا 30 پلاک در مدت یک سال ساخته و به‌کار گرفته می‌شود.

ارتودنسی متحرک برای چه افرادی مناسب است؟
ابتدا متخصص ارتودنسی با معاینه دندان‌های شما همه گزینه‌های پیش رو را برای شما توضیح خواهد داد تا مشخص شود مناسب‌ترین روش برای شما کدام است. اگرچه این روش بیشتر اوقات برای اصلاح نامرتبی دندان در کودکان زیر دوازده سال استفاده می‌شود، اما بنا به تشخیص متخصص، ممکن است برای افراد بزرگسال نیز مرتب کردن دندان توصیه شود. نکته قابل توجه این است که در کودکان که فک هنوز رشد کافی نکرده، می‌توان با این روش ساده، فرم نامرتب دندان را در کودک اصلاح کرد تا در آینده بدون نیاز به جراحی دندان‌های مرتب داشته باشد. زیرا اصلاح ناهنجاری‌های فرمی دندان در بزرگسالی اغلب اوقات به جراحی نیاز دارد.

ارتودنسی متحرک چه مزایایی دارد؟
تنها مزیت ارتودنسی متحرک این است که می‌توان در مواقع مسواک زدن، کشیدن نخ دندان یا غذا خوردن از دهان خارج کرد و سپس دوباره آن را در جای خود قرار داد. این ویژگی باعث می‌شود که حفظ بهداشت کلی دهان و دندان راحت‌تر شود و فرد درگیر دشواری‌های تمیز کردن بریس‌ها نشود. البته این ویژگی باعث می‌شود که متخصص از فرد مورد درمان بخواهد که بریس‌ها را به‌موقع در دهان خود قرار دهد تا روند درمان در زمان پیش‌بینی شده به نتیجه برسد.

درمان با ارتودنسی متحرک چقدر طول می‌کشد؟
این مدت زمان بستگی به تشخیص متخصص دارد، اما به‌طور معمول طول دوره درمان در این روش بین 6 تا 12 ماه است و از ارتودنسی ثابت کوتاه‌تر است. البته گاهی ممکن است پس از طی دوره درمان با ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک نیز انجام شود که این بستگی به تشخیص پزشک متخصص دارد.

روند درمان ارتودنسی متحرک
همان‌طور که ذکر شد، ابتدا متخصص ارتودنسی از دندان‌های بیمار قالب‌گیری می‌کند که این کار در یک جلسه و زمانی کوتاه انجام می‌شود. سپس قالب مذکور برای ساخت بریس‌ها به لابراتوار ارسال می‌شود و پس از هفت تا ده روز آماده می‌شود.مراحل بعدی شامل قرارگیری بریس روی دندان‌ها می‌شود و همچنین آموزش بیرون آوردن و قرار دادن بریس‌ها در دهان.
نکته مهم این است که در ابتدای درمان ممکن است دندان‌ها کمی تحریک‌پذیر شوند و فرد احساس درد داشته باشد که پس از مدت کوتاهی این امر بهبود می‌یابد. همچین، ممکن است در چند روز اول کمی صحبت کردن برای فرد دشوار باشد که پس از گذشت مدت کوتاهی، این مشکل نیز حل خواهد شد.
نکته دیگر این‌که فرد باید در طول دوره درمان با ارتودنسی متحرک تحت نظر متخصص ارتودنسی باشد و در زمان‌های تعیین‌شده برای بررسی و تنظیم دوباره بریس‌ها به متخصص مراجعه کند (معمولا هر شش هفته یک‌بار). این کار نیز هر بار به‌سرعت و راحتی انجام می‌پذیرد.

مراقبت از بریس‌ های ارتودنسی متحرک
توصیه های زیر را برای مراقبت از بریس ها و دندان ها مد نظر داشته باشید:
– فقط در زمان مجاز بریس‌ها را از دهان خارج کنید (هنگام مسواک زدن یا پس از صرف غذا برای تمیز کردن)
– هنگام شرکت در ورزش‌های پر زد و خورد مانند ورزش‌های رزمی بریس‌ها را از دهان خارج کنید تا آسیب نبینند.
– برای تمیز ماندن بریس آن را یک بار در هفته در محلول قرار دهید.
– برای تمیز کردن بریس از خمیر دندان استفاده نکنید.
– از در آوردن و گذاشتن مکرر بریس خودداری کنید.

هزینه ارتودنسی متحرک
هزینه این روش درمانی،‌ به دلیل گسترده بودن انواع آن و همچنین میزان اصلاح مورد نیاز فرد، متغیر است و به‌راحتی و با یک جلسه معاینه کوتاه، مشخص خواهد شد.
----------------------------------------
مرکز آموزش مطب دکتر دهقان
implanttehran.com
02122140348
پاسخگویی 4 عصر الی 8 شب

mousa بازدید : 77 جمعه 10 مرداد 1399 نظرات (0)

یکی از مشکلاتی که ممکن است با آن رو به رو شوید و یا دچار آن شوید کیست های فکی هستند اما تشخیص این کیست‌ها راحت نیست و نیاز به یک سری بررسی دارد و داشتن اطلاعات کلینیکی، رادیولوژیکی و نمای پاتولوژیکی برای تشخیص آنها ضروری است.
این تومور و توده های در ناحیه فک یا در بافت نرم دهان و صورت ایجاد می شوند و کیسه هایی هستند که مایعاتی درون خود دارند نام دیگر آنها کیست های بافت دندانی(ادونتوجنیک) نیز می گویند و می توانند در اندازه و شدت های متفاوت باشند. به دو دسته بدخیم و خوش خیم تقسیم می شوند البته نوعی دیگری از دسته بندی نیز وجود دارد که آنها را به دو دسته بافت دندانی و بافت غیر دندانی تقسیم می کنند ، اگر بدخیم باشد به استخوان ها و بافت های اطراف حمله می کند و باعث جابجایی دندان ها می شود.
اگر این مورد درمان نشود و بدخیم باشد عواقب خود را دارد در صورت خوش خیم بودن نیز در صورتی که درمان نکنید احتمال تخریب عضو دچار شده را دارد و عموما درمان این تومورها و کیست ها با جراحی انجام می شود.
برای تشخیص نوع کیست یا تومور ممکن است پزشک برای شما آزمایشاتی مانند اشعه ایکس، سی تی و ام آر آی و نمونه برداری برای برداشتن نمونه ای از سلول های تومور یا کیست برای تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی تجویز کند.

ممکن است بارها از بعضی افراد شنیده باشید دندان نهفته یا عقل‌شان را جراحی کرده‌اند. علتش این است که این دندان نهفته دارای جداری با بافت پوشاننده است. این جدار قادر است دندان را برای تشکیل یک کیست یا نهایتا تومور مستعد کند، بنابراین این کیست‌ها معمولا از بقایای جنینی سلول‌های پوشاننده در ناحیه مورد‌نظر هستند. البته بعضی وقت‌ها هم ممکن است علت نامشخص باشد. اما بسیاری از تومورهایی که سلول‌های پوشاننده دیگر بدن را درگیر می‌کنند، می‌توانند فک را هم درگیر کنند و در برخی موارد می توان گفت ژنتیک و منشا ارثی ممکن است داشته باشند.
گاهی توده فک ناشی از بزرگ شدن غدد لنفاوی می تواند هشداری برای سرطان در قسمت دیگری از بدن باشد. معمولا، غدد لنفاوی سرطانی در زیر یا طول فک نشان دهنده سرطان در گردن یا سر است. سرطان گردن و سر معمولا از ناحیه حفره دهان (از جمله زبان، کام سخت، گونه و لثه)، ناحیه گلو (از جمله لوزه ها، پایه زبان و کام نرم) و حنجره و جعبه صدا شروع می شود. سرطان گردن و سر به طور معمول با مصرف دخانیات والکل همراه است.
----------------------------------------
مرکز آموزش مطب دکتر دهقان
implanttehran.com
02122140348
پاسخگویی 4 عصر الی 8 شب

mousa بازدید : 278 جمعه 10 مرداد 1399 نظرات (0)

تومور ادنتوژنیک هر نوع رشد غیر طبیعی در داخل و اطراف فک و دندان است. بسیاری از این تومورها خوش خیم هستند. در موارد غیر معمول، تومورهای ادنتوژنیک بدخیم هستند، به این معنی که آنها احتمال گسترش به سایر نقاط را دارند.
-----------------------------------------------------
آیا همه تومورهای ادنتوژنیک یکسان هستند؟

انواع مختلفی از تومورهای ادنتوژنیک وجود دارد:

تومور های اپیتلیالی - این تومورها از سلول های غیر طبیعی در بافت پوشاننده دهان و فک تشکیل شده اند. آنها به آرامی، اما مداوم رشد می کنند و به ندرت به مناطق دیگر بدن گسترش می یابند.
تومور های مزانشیمی - این تومورها معمولا خوش خیم هستند و رشد آهسته دارند و معمولا به داخل استخوان نفوذ می کنند. به خاطر طبیعت نرم این تومورها، حذف کامل آنها دشوار است.
تومور های مختلط - این تومورها از انواع مختلفی از سلولها تشکیل شده اند و معمولا پس از جراحی مجدد عود می کنند. این تومور ها به سرعت رشد می کنند و تبدیل به تومورهای مهاجم می شوند.
--------------------------------

تومورهای ادنتوژنیک چه علائمی دارند؟

علائم رایج آن ها ممکن است عبارت باشند از:

تورم یا درد فک
تورم بدون درد، سخت و به آرامی گسترش یابنده در فک و یا در اطراف دندان ها
دندان لق
عدم رویش دندان

علائم تومورهای ادنتوژنیک، به طور گسترده ای متفاوت هستند و ممکن است مشابه سایر بیماری های پزشکی باشند.
----------------------------
روش های تشخیصی چه هستند؟

جراح شما نیاز به یک تاریخچه پزشکی کامل، و همچنین معاینه کامل دهان، فک و دندان شما دارد. تمام یا بعضی از این تست ها نیز ممکن است تجویز شود:

اسکن توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن) - اسکن تصاویر دقیقی از هر بخش از بدن، از جمله استخوانها، ماهیچه ها و چربی را نشان می دهد.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) – این آزمون از میدان های مغناطیسی برای تولید تصاویر دقیق از ارگانها و ساختاره
ای داخل بدن استفاده می کند.
بیوپسی – یعنی نمونه برداری از تومور اولیه و / یا ضایعات متاستاتیک
---------------------------------------
درمان و مراقبت های پس از درمان چگونه هستند؟

چگونگی درمان تومورهای ادنتوژنیک

نوع درمان بستگی به متغیرهای بسیاری، از جمله اینکه آیا تومور خوش خیم یا بدخیم دارد.

درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

جراحی - عمل جراحی برای برداشتن تومور از متداول ترین روش های درمانی است. برای تومورهای خوش خیم، جراحی ممکن است تنها درمان مورد نیاز باشد.
پرتو درمانی - این درمان می تواند به توقف رشد سلول های غیر طبیعی در مناطق خاصی از بدن کمک کند. پرتو درمانی با استفاده از اشعه با انرژی بالا (تابش) از یک دستگاه تخصصی، باعث آسیب و یا از بین رفتن سلول های غیر طبیعی می شود.
شیمی درمانی - این درمان در موارد پیشرفته یا رشد تهاجمی تومور ها مورد استفاده قرار می گیرد. این درمان می تواند در سراسر بدن کمک به متوقف کردن رشد سلول های غیر طبیعی نماید.

شیمی درمانی درمان سیستمیک است، به این معنی که در تمام بدن به کشتن و یا کند کردن رشد سلول های مورد نظر می پردازد. گروه های مختلفی از داروهای شیمی درمانی برای مبارزه با سلول های سرطانی و کوچک کردن توده کاربرد دارند. در اغلب موارد، ترکیبی از داروهای شیمی درمانی استفاده می شود. داروهای شیمی درمانی ممکن است در یک نظم خاص بسته به نوع سرطان مورد استفاده قرار گیرند.

شیمی درمانی به روش های زیر به کار برده می شود:

به صورت بلعیدن یک قرص
به صورت تزریق در عضله و یا بافت چربی
به صورت داخل وریدی
به صورت تزریق مستقیم به داخل ستون فقرات با یک سوزن

در حالی که شیمی درمانی می تواند کاملا موثر در درمان انواع خاصی از سرطان باشد، ولی دارو های درمانی به طور کامل قادر به افتراق سلول های سالم از سلول های غیر طبیعی نیستند. به این دلیل، شما ممکن است عوارض جانبی درمان را تجربه نمایید.

توصیه های مربوط به مراقبت طولانی مدت بیماران تحت درمان برای تومورهای ادنتوژنیک

پزشک شما باید هر سال شما را برای بررسی موارد زیر ویزیت نماید:

مدیریت عوارض بیماری
تشخیص زود هنگام عود بیماری
مدیریت عوارض درمان

این ویزیت ممکن است شامل برخی یا همه موارد زیر باشد:

معاینه فیزیکی
تست آزمایشگاهی
تصویربرداری تشخیصی
----------------------------------------
مرکز آموزش مطب دکتر دهقان
implanttehran.com
02122140348
پاسخگویی 4 عصر الی 8 شب

mousa بازدید : 149 جمعه 10 مرداد 1399 نظرات (0)

کیست های دهان بافت های حفره مانندی هستند که حاوی مایع هستند. در اغلب موارد، مایع کیست استریل است. با این حال، کیست ممکن است آلوده و پر از چرک شود. انواع مختلف کیست ها به صورت رشد بافت غیر طبیعی (غیر سرطانی) وجود دارند. کیست های دهان و دندان می توانند هر یک از بافت های دهان را تحت تاثیر قرار دهند.

انواع کیست های دهان و فک چه هستند؟

کیست های دهان و فک انواع گوناگون دارند. در اینجا چهار نوع از معمولترین آن ها را نام می بریم:

کیست پری آپیکال (کیست رادیکولار نیز نامیده می شود) - این نوع از کیست دندانی در نوک ریشه دندان به عنوان یک عارضه جانبی از عفونت درمان نشده عصب دندان و مرگ آن، تشکیل می شود.
کیست دنتی ژروس - این کیست در نزدیکی و یا بر روی تاج دندان عقل نهفته تشکیل می شود. در موارد بسیار نادر، کیست دندان عقل به سرطان دهان مرتبط شده است.
کیست ادنتوژنیک - این کیست های مختلف با منشاء دندانی ممکن است در استخوان فک ایجاد شوند. کیست ادنتوژنیک اغلب تا زمانی که کاملا بزرگ شود باعث عوارضی نمی شود. در آن زمان، ممکن است به صورت یک برآمدگی قابل مشاهده در فک دیده شود. در صورت عدم درمان، کیست ممکن است همچنان به رشد، تضعیف فک و صدمه به دندان های مجاور ادامه دهد. به ندرت، یک کیست ممکن است آلوده، متورم و دردناک شود.
موکوسل - این یک کیست بافت نرم دهان از جمله زبان، گونه و یا لب است و در پاسخ به تحریک یا ضربه به بافت ایجاد می شود. بر خلاف دیگر کیست ها، این کیست معمولا به خودی خود بهبود می یابد.

علائم کیست های دهان و فک چه هستند؟

کیست دهانی که آلوده شود ممکن است دردناک، قرمز و متورم باشد. با این حال، آن هایی که آلوده نیست اغلب هیچ علامت قابل توجهی ندارند، مگر در مواردی که به اندازه کافی بزرگ شوند و ایجاد یک توده قابل لمس را نمایند. در غیر این صورت معمولا تنها در رادیوگرافی تشخیص داده می شوند. کیست دهانی در مخاط دهان ممکن است به صورت یک تاول یا ضایعه به نظر برسد.

درمان کیست های دهان و فک چیست؟

بیوپسی ممکن است برای تایید اینکه که توده یک کیست و یا تومور است نیاز باشد. مایع یا پوشش کیست برای آزمایش میکروسکوپی به آزمایشگاه پاتولوژی دهان و دندان فرستاده می شود و وجود سلول های غیر طبیعی مورد بررسی قرار می گیرد. برای برنامه ریزی درمان کیست های بزرگ استخوان فک، سی تی اسکن یا MRI ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.

کیست های کوچک که ایجاد علائمی ندارند ممکن است به درمان فوری نیاز نداشته باشند. با این حال، از آنجا که کیست ها می توانند به مرور زمان رشد کرده و بزرگتر شوند، اغلب حذف زود هنگام آن ها برای جلوگیری از آسیب ساختاری به دهان و دندانها توصیه می شود. بسته به اندازه و محل کیست، موثرترین درمان معمولا جراحی است

علل کیست های دهان و فک چه هستند؟

کیست های دهانی می توانند بر اثر عوامل زیادی از جمله موارد زیر تشکیل شوند:

یک اختلال ژنتیکی به نام سندرم Gorlin که خطر ابتلا به سرطان سلول بازال پوست را نیز افزایش می دهد
رشد غیر طبیعی بافت دندان در نوزادان و کودکان
ضربه منجر به تشکیل لخته خون در استخوان فک
باقی ماندن بقایای کیست پس از جراحی حذف کیست

گاهی اوقات، کیست دندان بدون هیچ دلیل روشنی تشکیل می شود. با این حال، دانستن اینکه چه چیزی باعث تشکیل کیست شده ممکن است به شما کمک کند تا درک بهتری از اهداف و نتایج حاصل از درمان داشته باشید.

تشخیص کیست های دهان و فک چگونه است؟

کیست های دهان و فک معمولا به آرامی در طی ماه ها یا سالها بدون ایجاد هر گونه علائم قابل توجه توسعه می یابند. کیست های دهان و فک معمولا برای اولین بار در طی بررسی های دندانپزشکی کشف می شوند. کیست ممکن است به صورت یک منطقه گرد تیره در رادیوگرافی دندان دیده شود. ممکن است در نزدیکی ریشه دندان آلوده و یا تاج دندان عقل نهفته واقع شده باشد. یک کیست در غشاهای مخاطی ممکن است به صورت یک تاول یا ضایعه در داخل دهان در طی یک معاینه معمول قابل مشاهده باشد. کیست آلوده (آبسه) علائمی مانند تورم، قرمزی و درد دارد. کیست بزرگ در فک در نهایت ممکن است شروع به جا به جا کردن دندان ها نماید و یا به صورت یک برجستگی در استخوان فک نمایان شود.

درمان کیست دهان و فک چیست؟

کیست آلوده می تواند منجر به عوارض وخیم و گسترش عفونت باکتریایی به بافت های اطراف و یا به جریان خون شود. برای درمان عفونت معمولا آنتی بیوتیک تجویز می شود. ممکن است جهت کاهش فشار و ناراحتی و تورم بافت چرکی و آلوده حذف گردد.

تخلیه کیست

وقتی که یک کیست روی بافت پوششی دهان، گونه ها و لب وجود دارد، تخلیه کیست ممکن است تنها درمان مورد نیاز برای کمک به از بین رفتن کیست باشد. این درمان شامل باز کردن کیست مخاطی با یک برش کوچک و اجازه دادن به مایع داخل آن برای تخلیه شدن است. این کیست ها معمولا بدون مداخله بهبود می یابند، ولی عمل تخلیه کیست منجر به سرعت بخشیدن به روند بهبود می شود.

حذف کیست

بیشتر کیست های دهان و دندان را می توان توسط جراحی حذف نمودد. هدف از درمان از بین بردن فشار داخل کیست و از بین بردن پوشش بیرونی کیست برای جلوگیری از عود مجدد است. حالت ایده آل، این است که بدون آسیب رسیدن به دندان یا اعصاب اطراف این کار انجام شود. با این حال، گاهی اوقات از بین بردن تمام یا قسمتی از یک دندان برای درمان لازم است.

یک کیست کوچک ممکن است از طریق یک عمل جراحی به نام Enucleation حذف گردد. این بدان معناست که کیست به طور کلی و یکپارچه خارج می شود. بسته به نوع، اندازه و محل کیست در فک، ممکن است نیاز به تراشیدن اطراف کیست (Curettage) و یا برداشتن قسمتی از بافت های اطراف (Resection) باشد. این جراحی ها معمولا به صورت سرپایی تحت بی حسی موضعی انجام می شوند. در موارد نادر، پس از حذف کیست های بزرگ ممکن است نیاز به پیوند استخوان برای پر کردن فضای خالی کیست باشد.
----------------------------------------
مرکز آموزش مطب دکتر دهقان
implanttehran.com
02122140348
پاسخگویی 4 عصر الی 8 شب

mousa بازدید : 106 جمعه 10 مرداد 1399 نظرات (0)

سرطان دهان اشاره به انواع سرطان هایی دارد که می تواند هر قسمتی از دهان از جمله لب، زبان، لثه، گونه و کام را تحت تاثیر قرار دهد. بسیاری از این سرطانها کارسینوم سلول سنگفرشی هستند که سرطان یک لایه خاصی از سلول های پوششی موجود در پوست و غشاهای مخاطی است. این تومورها می توانند به سرعت گسترش یابند. سرطان ممکن است علاوه بر رشد سریع و بزرگ شدن موضعی، از طریق سیستم لنفاوی به مناطق دیگر بدن نیز گسترش یابد (متاستاز).
----------------------------------------------------------------------------------------------
علل ایجاد سرطان دهان چه چیزهایی هستند؟

استفاده از توتون و تنباکو بزرگترین عامل خطر برای سرطان دهان است. افرادی که از این محصولات استفاده می کنند در حدود 50 برابر بیشتر از جمعیت کلی به سرطان لب ها، لثه و پوشش گونه مبتلا می شوند.
افراد سیگاری و افرادی که الکل می نوشند نیز نسبت به غیر سیگاری ها و غیر الکلی ها، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان دهان دارند.
قرار گرفتن در معرض آفتاب خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد. همچنین می تواند خطر ابتلا به سرطان دهان و لب را افزایش دهد.
عفونت با ویروس HPV می تواند منجر به سرطان دهان شود.
سیستم ایمنی سرکوب شده خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد.
بهداشت ضعیف دهان و دندان که منجر به بیماری لثه (پریودنتیت) شود عامل کمک کننده در ایجاد تومورهای دهان شناخته شده است.

حتی با وجود نداشتن عوامل خطر فوق ممکن است شما به تومور دهان دچار شوید. این ممکن است به علت یک عامل خطر ژنتیکی کشف نشده باشد
---------------------------------------------------
چگونه سرطان دهان تشخیص داده می شود؟

تومورهای دهان ممکن است در ابتدا به صورت یک ضایعه یا زخم دهان که ظرف چند هفته التیام نمی یابد خود را نشان دهند. این ضایعات معمولا سفید هستند، اما می توانند به صورت تکه های قرمز یا تیره تر نیز بروز نمایند. ضایعه ممکن است به صورت یک برجستگی بزرگ احساس شود، و یا به صورت یک زخم فرورفته با لبه های سخت دیده شود. دندانپزشک برای بررسی این علائم و خونریزی های غیر قابل توضیح به معاینه دهان و غدد لنفاوی می پردازد. هر گونه منطقه مشکوک در دهان را می توان توسط بیوپسی (نمونه برداری) بررسی کرد.
--------------------------------------
آیا سرطان دهان قابل درمان است؟

بله، سرطان دهان را می توان با موفقیت جهت کاهش دادن، متوقف کردن و یا از بین بردن تومور و متوقف کردن گسترش آن درمان نمود. درصد موفقیت درمانی برای سرطان دهان با تشخیص زود هنگام در حدود 90 درصد است. ولی متاسفانه، فقط 50 درصد بیماران مبتلا به این سرطان، قبل از آن به بافت های دیگر گسترش یابد تشخیص داده می شوند. میزان بقای پنج ساله برای سرطان دهان تنها 55 درصد است، زیرا تاخیر در تشخیص بسیار شایع است.

اغلب جراحی برای برداشتن و حذف تومورهای دهان توصیه می شود. این امر ممکن است بسته به مرحله و میزان گسترش سرطان با پرتو درمانی و / یا شیمی درمانی همراه باشد.
----------------------------------------
مرکز آموزش مطب دکتر دهقان
implanttehran.com
02122140348
پاسخگویی 4 عصر الی 8 شب

mousa بازدید : 357 جمعه 10 مرداد 1399 نظرات (0)

تومورهای خوش خیم حفره دهان زایده های غیر سرطانی هستند که به بخشهای دیگر بدن گسترش پیدا نمی کند و معمولاً تهدید کننده زندگی نمی باشند.
ضایعات و تومورهای خوش خیم حفره دهان

تومورهای خوش خیم حفره دهان ، تومورها خوش خیمی هستند که به نقاط دیگر بدن آسیب نمی رساند ، و تهدیدی برای زندگی فرد محسوب نمی شوند.

تومورهای خوش خیم حفره دهانی انواع مختلفی دارند

تومورهای خوش خیم حفره دهانی انواع مختلفی دارند:
هایپرپلازی

هایپرپلازی به زیاد شدن سلول های طبیعی بدن گفته می شود بیماری به طور معمول به علت تحریک شدن و آسیب خوردن حفره دهان به وجود می آید.
فیبروم

فیبروم ، نوعی برجستگی سفت مانندی است که ممکن است یا صاف و یا گرد باشد ، و بوسیله ی ساقه ای در قاعده به قسمتی از بافت دهان وصل می شود. فیبروم میتواند در هر قسمتی از حفره دهان بوجود بیاید ، بیشتر اوقات در گونه و لب ها می باشد. و از جمله تومور خوشیم حفره دهانی است.
گرانولوم پیوژنیک

زایده گرانولوم پیوژنیک به صورت قرمز و صاف در قسمتی از حفره دهان از طریق ساقه ای در قاعده وصل است. جای این زایده بیشتر در لثه هاست و خیلی راحت خونریزی می کند.
پاپیلوما

پاپیلوما تومور خوش خیمی است که در سطح درونی حفره دهان از سلول های اپیتلیال ایجاد می شود. به شکل زگیل هستند، پاپیلومای انسانی با ویروس( اچ پی وی) اغلب دیده می شود.
ادنوم پلئومورفیک

تومورهای خوش خیم ادنوم پلئومورفیک توسط غدد بزاق کوچک و یا از غدد بزاقی بزرگ تشکیل می شوند. رشد این تومورها به کندی صورت می گیرد و هیچونه دردی ندارند. این تومور به عنوان تومور مختلط بیان می شود.
تومورهای بافت نرم

همان طور که از نام این تومورها مشخص است در بافت های نرم دهان ، زیر لایه های پوششی مانند: رگهای خونی و چربی به وجود می آیند.
لنفانژیوم

این توده از رگهای لنفاوی بزرگ شده ایجاد می شود، و اکثراً بدون درد و نرم هستند.
همانژیوم

این توده نیز از توده های خوش خیم حفره دهانی است که بدون درد و نرم هستند، که از انبساط رگهای خونی به وجود می آیند.

نوروفیبروم

این تومور خوش خیم در بافت های عصبی به وجود می آید، به طور معمول یا صاف و برجسته بدون درد هستند.
تومور سلول گرانولار

تومور سلول گرانولار به صورت تورمی سفت و بالا آمده یا کمی مایل به زرد مشاهده می شوند.عامل این زایده هنوز مشخص نشده و خیلی کند رشد میکنند و دردی ندارند. این تومور امکان دارد روی سلول های عصبی شروع شود و روی زبان به وجود می آید. این زایده با نام میوبلاستوم نیز بیان می شود.
لیپوم

لیپوم تومور خوش خیمی که بدون درد است و رشد کندی دارد ، از بافت چربی به وجود آمده و وقتی لمس می شود خیلی نرم است.
تومورها و کیست های ادنتوژنیک خوش خیم

این کیست ها خوش خیم هستند و در استخوان فک بوجود می آیند (ماندیبل و ماگزیلا ) ، ادنتوژنیک ها از بافت های به وجود آورنده دندان آغاز می شوند و امکان دارد از اختلال در رشد استخوان فک به وجود آمده باشند.
تومورهای خوش خیم استخوان

این تومورهای خوش خیم در استخوان فک(ماندیبل و ماگزیلا ) به وجود می آیند.
استئوم

استئوم تومورخوش خیمی است که در استخوان جمجمه و صورت به وجود می آید. استئوم امکان دارد مواقعی که درون بافت های اطراف رشد می کند علائمی را بروز دهد.
فیبروم استخوان ساز

این فیبروم در استخوان فک پایین ( ماندیبل) به وجود می آید ، و با ورمی بدون درد امکان دارد همراه باشد.
وضعیت های خوش خیم

بعضی از این وضعیت ها میتواند مشابه وضعیت پیش سرطانی یا سرطان دهان باشند ، ولی خوشبختانه غیر سرطانی اند ، پزشک با آزمایش های دقیقی مانند : کشت ، نمونه برداری یا بیوبسی ، تشخیص می دهد که وضعیت خوش خیم است .این گونه وضعیت های خوش خیم دهانی با دارو و استفاده از داروی موضعی ( مستقیم روی موضع مورد نظر) درمان می شوند.

وضعیت های خوش خیم حفره دهان عبارتند:


کاندیدیاز (برفک)

این قارچ به صورت طبیعی در دهان وجود دارد. ولی رشد بیشتر این قارچ باعث عفونتی به اسم کاندیدیاز می گردد. بیشتر افراد مبتلا به این بیماری کسانی هستند که ضعف سیستم ایمنی دارند و زمان زیادی دارو های استروئیدی و آنتی بیوتیک مصرف می کنند لازم به ذکر است این عارضه با دارو های ضد قارچ قابل درمان است.
آفت

آفت زخمی می باشد که با لایه ای سفید متمایل به زرد پوشانده شده است و دور تا دور آن حلقه ای قرمز قرار دارد ، عامل این ضایعه معلوم نیست . و در عرض دو هفته خوب می شود امکان بازگشت دارد . به طور معمول آفت با کورتیکواستروئیدها قابل درمان است.
----------------------------------------
مرکز آموزش مطب دکتر دهقان
implanttehran.com
02122140348
پاسخگویی 4 عصر الی 8 شب

mousa بازدید : 28 یکشنبه 05 مرداد 1399 نظرات (0)

اصلاح طرح لبخند

اصلاح طرح لبخند چیست؟
لبخند یک موهبت الهی است. هر نوع لبخندی زیبا است اما اگر این لبخند با دیگر اجزای صورت هارمونی ایجاد کند، دلنشین تر خواهد بود. اصلاح طرح لبخندی که دندان های سفید و مرتب شده شما را به نمایش بگذارد، نه تنها چهره شما را زیباتر نشان می دهد، بلکه در دیدگاه دیگران، تأثیر مثبتی خواهد داشت. لبخند زیبا، پایه های اعتماد به نفس فرد را مستحکم تر می کند . امروزه لبخند به عنوان یک تعامل اجتماعی برای رساندن محبت به دیگران مورد استفاده قرار می گیرد. متأسفانه موارد بسیاری دیده می شود که فردی به علت نداشتن دندان هایی مرتب و درخشان، خود و دیگران را از لبخند خویش محروم می سازد. قرن ها پیش این مورد قابل درمان نبود اما امروزه با پیشرفت های حاصل شده، می توان هر نوع ناهنجاری دندانی را تصحیح کرد. اصلاح طرح لبخند یا لبخند هالیوودی راهی آسان و مطمئن برای دست یابی به لبخندی ایده آل است.

در این مقاله عناوین زیر مورد بررسی قرار می گیرند.

لبخند هالیوودی چیست؟
اصلاح طرح لبخند در چه کسانی انجام می شود؟
برای اصلاح طرح لبخند، ارتودنسی لازم است؟
اولین قدم در اصلاح طرح لبخند چیست؟
ونیرهای دندانی در اصلاح طرح لبخند
ونیر کامپوزیت یا سرامیک؟
اصلاح طرح لبخند
هزینه لبخند هالیوودی
لبخند هالیوودی
اگر به لبخند سلبریتی های هالیوودی نگاه کرده باشید، متوجه زیبایی لبخند در آن ها خواهید شد. در میان دندانپزشکان هیچ راز بزرگی برای ستاره های هالیوودی وجود ندارد. دندانپزشکان با چندین تکنیک ساده، لبخند هالیوودی را به صورت افراد می بخشند. هیچ کدام از هالیوودی ها با دندان های بی نقص متولد نشده اند. بسیاری از هالیوودی ها، لبخند خود را با کمک لوازم دندانپزشکی و تخصص دندانپزشکان به دست آورده اند. اغلب سلبریتی های هالیوودی، با اصلاح طرح لبخند، توانسته اند، لبخند زیبا و ماندگاری را در چهره خود پدید آورند. از آن جایی که این افراد الگوی بسیاری از مردم جوامع مختلف هستند، لبخندشان مورد توجه این افراد قرار گرفته است تا جایی که عبارت لبخند هالیوودی در حال حاضر، در تمام جهان شناخته شده است.

اصلاح طرح لبخند در چه کسانی انجام می شود؟
با این که اصلاح طرح لبخند بیشتر در افرادی که ناهنجاری دندانی یا فکی دارند انجام می شود، اما نکته قابل توجه در این روش، عمومی بودن آن است. حتی افرادی که دندان های مرتبی دارند، می تواند کاندیدای اصلاح طرح لبخند باشد. گاهی با یک تغییر کوچک در رنگ دندان ها و فرم لثه ها، جذابیت بیشتری در لبخند فرد به وجود می آید.

طرح لبخند زیبا
به طور کلی اصلاح طرح لبخند در افراد زیر، رایج تر است:
افرادی که دارای فواصل بین دندانی هستند. به ویژه فواصل مربوط به دندان های جلویی.
افرادی که از نامرتبی و کجی دندان هایشان رنج می برند.
افرادی که به طور مادرزاد برخی از دندان هایشان نروییده است
افرادی که به هر دلیلی یک یا چندین دندان خود را از دست داده اند.
افرادی که دندان های مرتب و سالمی دارند اما برخی از دندان هایشان دچار لب پریدگی شده است.
افرادی که دندان های زرد رنگ و یا سفید مایل به زرد دارند.

 


برای اصلاح طرح لبخند، ارتودنسی لازم است؟
اصلاح طرح لبخند یک عبارت رایج است که بسیاری از ذهن ها را درگیر خود کرده است. عبارتی که پایه درمانی ندارد و تنها یک تصور رایج را نشان می دهد. اگر فکر می کنید برای اصلاح طرح لبخند نیازی به ارتودنسی نخواهد بود، کاملاً در اشتباه هستید. اگر دندان های نامرتبی داشته باشید، شک نکنید که اولین مرحله قبل از انجام هر کاری، انجام ارتودنسی جهت رفع نامرتبی دندان هایتان خواهد بود. درواقع راهی جز ارتودنسی برای اصلاح این ناهنجاری وجود ندارد. در صورتی که دندان های شما مرتب باشد و مشکلات فکی نداشته باشید، نیاز به ارتودنسی نخواهید داشت.

اولین قدم در اصلاح طرح لبخند چیست؟
در ابتدا باید وضعیت دندان ها و لثه بیمار چک شود. معمولاً یک عکس از دندان های بیمار در اولین ملاقات با دندانپزشک، گرفته می شود و سپس، اهداف طرح لبخند و فرایند آن برای بیمار شرح داده می شود.
همان طور که گفته شد، ممکن است نیاز به انجام ارتودنسی و حتی ترمیم دندان ها باشد. اگر دندانی نیاز به ایمپلنت داشته باشد، پیش از هر اقدامی، دندان بیمار ایمپلنت می شود. در صورتی که بیمار به طور کامل مشکلات دهان و دندانش برطرف شود، لمینت دندان انجام می گیرد. لمینت، یک لایه نازک از جنس سرامیک یا کامپوزیت است که از نظر رنگی، تقریباً همرنگ دندان ها اما شفاف تر و درخشان تر از دندان های طبیعی است. استفاده از لمینت، رایج ترین روش در اصلاح طرح لبخند است.

اصلاح طرح لبخند چیست
ونیر در اصلاح طرح لبخند
ونیرهای دندانی در اصلاح طرح لبخند
ونیرهای دندانی، برای برطرف کردن نواقص ظاهری دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند. اگر دندانی دارای مینای فرسوده باشد و یا شامل شکستگی و ترک خوردگی باشد، از ونیرهای دندانی استفاده می شود. گاهی اوقات نامرتبی دندان ها را می توان با ونیرهای دندانی اصلاح کرد البته به خاطر داشته باشید که نامرتبی های دندانی، در بیشتر موارد با ارتودنسی رفع می شوند و ونیرهای دندانی تنها موارد کوچکی را پوشش می دهند.
جنس ونیر دندان از کامپوزیت و یا سرامیک است. ونیرهای دندانی همان لایه نازکی هستند که روی دندان ها قرار می گیرند تا سفیدی و شفافیت را به دندان ها بازگردانند و در طرح اصلاح لبخند، یاری رسان باشند.

ونیر کامپوزیت یا سرامیک؟
ونیرهای پرسلن (سرامیکی) گزینه ای عالی برای داشتن یک لبخند زیبا محسوب می شوند. ونیرهای سرامیکی در مقایسه با بسیاری از روش هایی که در اصلاح طرح لبخند انجام می شود، مقرون به صرفه هستند اما در مقایسه با ونیر کامپوزیت هزینه بیشتری دارند. از آن جایی که در این روش، نیاز به تراشیدن بخشی از مینای دندان و قالب گیری و ساخت سرامیک در لابراتوار دارد، روشی زمان بر و هزینه بر تر از ونیر کامپوزیت است. در استفاده از ونیر سرامیکی، دندانپزشک حدود نیم میلی متر از مینای دندان را می تراشد و بعد از تنظیم دندان ها، از آن ها قالب می گیرد و برای لابراتوار می فرستد. لابراتوار باید سرامیک هایی را که طیف رنگی مشابهی با دندان های طبیعی بیمار دارد، بسازد.
سپس این سرامیک ها با کمک چسب مخصوصی، روی دندان ها با دقت بالا می چسبند.
در ونیرهای کامپوزیتی، نیازی به تراشیدن دندان ها نیست. از این رو هزینه کمتر و زمان کمتری برای درمان نیاز دارد. اگر بخواهیم زمان هر کدام از روش ها را با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم که برای اصلاح طرح لبخند با استفاده از ونیر کامپوزیت، تنها یک جلسه نیاز است. در صورتی که در استفاده از سرامیک، دو تا سه هفته زمان لازم است. ونیرهای کامپوزیتی معمولاً در یک جلسه ۲ تا ۵ ساعته، روی دندان ها قرار می گیرند.

مزایا و معایب روش های اصلاح طرح لبخند
درباره معایب و مزایای این روش ها، چندین مورد قابل ذکر وجود دارد. در ابتدا باید بدانید که گاهی نیاز به تراشیدن بخش هایی از لثه برای زیباتر شدن دندان ها وجود دارد. نکته دیگر که از همان ابتدا باید به آن توجه کنید، مدت زمان ماندگاری ونیرهای انتخابی تان خواهد بود. ونیرهای سرامیکی در برابر تغییر رنگ مقاوم هستند. از این رو زیبایی لبخند شما ماندگارتر خواهد بود.
ونیرهای کامپوزیتی اغلب بعد از مدتی، رنگ مواد غذایی را همانند دندان های طبیعی، به خود می گیرند. افرادی که سیگاری هستند و یا از مایعاتی همچون چای و قهوه به وفور استفاده می کنند، کاندیدای مناسبی برای استفاده از ونیر کامپوزیتی نیستند. با این حال ونیرهای کامپوزیتی مقاومی نیز وجود دارند که دیرتر از سایر کامپوزیت ها، لکه و رنگ می گیرند. پیش از انجام هر روش، از دندانپزشک خود درباره ماندگاری ونیرهای دندانی، سوال کنید.
----------------------------------------
مرکز آموزش مطب دکتر دهقان
implanttehran.com
02122140348
پاسخگویی 4 عصر الی 8 شب

mousa بازدید : 37 یکشنبه 05 مرداد 1399 نظرات (0)

جراحی کاشت ایمپلنت یک روش جراحی دهان و دندان است که در چند مرحله انجام می‌شود تا امکان ترمیم بافت در فواصل بین جلسات درمان فراهم شود. مراحل کامل کاشت ایمپلنت دندانی شامل چند مرحله است که به شرح زیر می‌باشند:

خارج کردن دندان آسیب دیده
انجام پیوند استخوان در صورت لزوم
نصب ایمپلنت دندانی
ترمیم و رشد استخوان
نصب اباتمنت
نصب دندان مصنوعی
از ایمپلنت دندانی به عنوان یک استاندارد طلایی برای جایگزین کردن یک یا چند عدد دندان از دست رفته یاد می‌‌شود زیرا با مزایای متعددی در ارتباط با حفظ سلامت دهان و استخوان فک و بهبود عملکرد دندان و لثه همراه است. روش‌های متعددی برای استفاده از ایمپلنت دندانی به عنوان جایگزین دندان از دست رفته وجود دارد. نوع روش مورد نیاز برای کاشت ایمپلنت توسط متخصص کاشت ایمپلنت و بر اساس شرایط شما تعریف می‌‌شود. به طور کلی فرآیند کاشت ایمپلنت از ابتدا تا انتها چند ماه طول می‌کشد و بخش زیادی از این زمان به فرآیند بهبود و رشد استخوان پیوند شده درون فک مربوط است. در برخی موارد دندان پزشک بر اساس نوع خاص جراحی که باید انجام بدهد یا مواد مورد استفاده می‌تواند از روش‌های ترکیبی استفاده کند.

چه موقع پیوند استخوان لازم است؟
در مواردی که استخوان فک شما خیلی نرم است و فاقد ضخامت کافی می‌باشد قبل از انجام جراحی کاشت ایمپلنت دندان پزشک به انجام فرآیند پیوند استخوان خواهد پرداخت. فرایند جدید در مواد غذایی یک اقدام بسیار پر قدرت است و باعث می‌‌شود که فشار زیادی به استخوان‌ فک وارد شود. در مواردی که استخوان فک نتواند به طور صحیح ایمپلنت را نگه دارد احتمال شکست جراحی کاشت مدار وجود دارد اما می‌توان با انجام پیوند استخوان به ایجاد یک پایه قوی برای ایمپلنت دندان پرداخت. در حال حاضر مواد کمی برای انجام پیوند استخوان در دسترس دندان پزشکان قرار دارد. برخی از روش‌ها از قبیل مواد جایگزین استخوان یا پیوند استخوان طبیعی که از یک ناحیه دیگر از بدن برداشته می‌شود برای انجام پیوند استخوان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. با متخصص کاشت ایمپلنت در خصوص بهترین روش موجود برای کاشت ایمپلنت و پر کردن جای خالی دندان خود صحبت کنید. معمولاً چند ماه طول می‌‌کشد تا استخوانی که پیوند شده است به اندازه کافی رشد کند تا بتواند از ایمپلنت محافظت کند. گاهی اوقات نیز شما فقط به انجام پیوند کوچک استخوان نیاز دارید که قبل از انجام جراحی کاشت ایمپلنت صورت خواهد گرفت. به طور کلی شرایط استخوان کمک می‌کند مراحل زیر را تعیین نماید:

نصب ایمپلنت دندانی
در هنگام انجام عمل جراحی دهان برای کاشت پست ایمپلنت، جراح دهان و دندان یک برش کوچک را به وجود می‌‌آورد تا لثه را باز کند و به استخوان فک دسترسی داشته باشد سپس دندان پزشک تعدادی سوراخ را درون استخوان ایجاد می‌کند که بعداً از آنها برای نصب پست فلزی استفاده خواهد کرد. پست فلزی به طور عمیق درون استخوان فک قرار می‌‌گیرد و به عنوان یک ریشه برای دندان عمل می‌کند. در این مرحله نیز همچنان یک جای خالی در دهان شما وجود دارد و در صورتی که شما تمایل داشته باشید دندان پزشک یک نوع دندان مصنوعی موقت را برای بهبود ظاهر شما پیشنهاد خواهد داد که شما می‌توانید در هنگام خواب یا برای تمیز کردن آن را از دهان خود خارج کنید.

 



انتظار برای رشد استخوان
پس از آنکه پست فلزی در آن استخوان قرار گرفت فرآیند پیوند با استخوان شروع می‌شود این امر بدین معنا است که استخوان فک بالاست هم داد دندانی پیوند می‌‌خورد که این فرآیند می‌‌تواند چند ماه طول بکشد اما انجام آن ضروری است زیرا یک پایه قوی را برای دندان مصنوعی به وجود می‌‌آورد و عملکردی شبیه ریشه طبیعی دندان‌های اصلی خود شما را دارد.

نصب اباتمنت
پس از آن که فرایند رشد استخوان کامل شد شما به انجام یک عمل جراحی دیگر برای نصب اباتمنت یا همان قطعه ای که بعداً روکش روی آن قرار داده می‌‌شود نیاز خواهید داشت. معمولا این جراحی کوچک تخت بیهوشی موضعی انجام می‌شود. نصب اباتمنت در چند مرحله انجام خواهد شد که به شرح زیر می‌باشند:

جراح دهان و دندان، لثه را باز می‌‌کند تا ایمپلنت دندانی را مشاهده کند.
جراح اباتمنت را به ایمپلنت متصل می‌کند.
بافت لثه اطراف اباتمنت بسته می‌شود.
در موارد خاص فوراً اباتمنت به پست ایمپلنت متصل می‌شود یعنی پس از کاشت پست فرایند کاشت اباتمنت نیز انجام خواهد شد. در این حالت شما نیازی به انجام این جراحی‌های اضافی نخواهید داشت اما تا زمانی که فرایند کاشت ایمپلنت به اتمام برسد و پروتز دندان روی آن نصب شود هر بار که شما دهان خود را باز کنید اباتمنت به راحتی دیده می‌شود. پس از آنکه اباتمنت نصب شد باید حدود ۲ هفته به لثه فرصت بدهید تا ترمیم شود سپس دندان روی آن نصب شود.

امتحان کردن دندان مصنوعی جدید
به محض اینکه جلسه بهبود پیدا کرد باید قالب دندان‌های باقیمانده تهیه شود تا از آنها برای ساخت روکش یا ساخت دندان مصنوعی به شما با ظاهری طبیعی استفاده گردد. روکش دندان زمانی نصب می‌شود که استخوان فک به اندازه کافی قوی شده باشد تا بتواند دندان جدید را تحمل کند. شما و متخصص کاشت ایمپلنت می‌‌توانید با همفکری یکدیگر به انتخاب یک دندان مصنوعی بپردازید که ثابت، متحرک و ترکیبی از هر دو باشد.

دندان مصنوعی ثابت به کمک پیچ یا سیمان مخصوص به اباتمنت ایمپلنت متصل می‌شود و شما نمی‌توانید در هنگام خواب یا مسواک زدن آن را از دهان خود خارج کنید. در اکثر موارد هر عدد روکش دندانی به یک ایمپلنت دندانی متصل مجزا متصل می‌‌شود اما در صورتی که از بریج استفاده شود می‌توان به کمک یک عدد ایمپلنت چند دندان را به هم متصل کرد.
ایمپلنت متحرک شبیه دندان مصنوعی قدیمی است می‌تواند یک دندان مصنوعی کامل یا بخشی از آن باشد و شامل دندان مصنوعی است که اطراف آن توسط یک لثه پلاستیکی احاطه شده است. ایمپلنت متحرک روی یک پایه فلزی متحرک سوار می‌‌شود که به خوبی به اباتمنت ایمپلنت متصل شده است. می‌‌توان در طول روز برای تمیز کردن یا برای ترمیم آن این نوع ایمپلنت را از دهان خارج کرد.
----------------------------------------
مرکز آموزش مطب دکتر دهقان
implanttehran.com
02122140348
پاسخگویی 4 عصر الی 8 شب

mousa بازدید : 28 جمعه 03 مرداد 1399 نظرات (0)

لمینت دندان چیست؟

لمینت دندان از لایه سرامیک باریکی ساخته شده که با مینای دندان و یک لایه چسبناک، روی دندان اصلی چسبانده می شود. برخلاف تصور عموم، برای ساخت لمینت سرامیکی هیچ نیازی به تراشیدن یا ساییدن دندان نیست و درصورتی که پزشک روش های درمانی خاصی را برای نصب لمینت انتخاب کند، فقط به منظور آماده‌سازی دندان و چسباندن لمینت روی آن، تغییرات خیلی کمی روی دندان ایجاد می کند و هیچ آسیبی به ساختار طبیعی آن نمی زند.

علاوه بر جنبه های ظاهری، نصب صحیح لمینت و کاربرد آن هم اهمیت زیادی دارد. لمینت باید درست و محکم به دندان طبیعی بچسبد تا خوب عمل کند. برای این کار، دندانپزشک از صمغ هایی استفاده می کند که به نور حساس هستند. این مواد بعد از نصب با کمک اشعه هایی قوی و مخصوص، خشک و محکم می شوند.

مزایای لمینت دندان
از آنجایی که لمینت برای هرکسی جداگانه ساخته می شود، تشخیص بین لمینت و دندان واقعی غیرممکن است. برخلاف دندان های طبیعی، لمینت ها در تماس با چای و قهوه رنگ نمی گیرند زیرا برای ساخت مواد تشکیل‌دهنده آن ها از فناروی های سطح بالا استفاده می شود. لمینت ها تا حد زیادی دندان را سفید می کنند، تا جایی که حتی تیره ترین لک ها را هم می پوشاند. حتی سرسخت ترین لک هایی که در برابر فرایندهای سفید کننده دیگر مقاوم هستند، با لمینت سفید می شوند.

معایب لمینت دندان
ساخت لمینت دندان زمان‌ بر است و نصب لمینت را حداقل تا یک هفته به تاخیر می اندازد. اگر پزشک، لمینت را خوب نصب کند و عوامل مخرب دندان را کاملا یا تا حد زیادی از بین ببرد، بیمار می تواند از لمینت درست مانند دندان طبیعی‌ اش استفاده کند. لمینت ها با وجود استحکام زیادی که دارند، ممکن است گاهی آسیب‌پذیر باشند.
همانطور که به دندان های اصلی نباید فشار زیادی وارد شود، لمینت ها هم نباید تحت فشار قرار بگیرند، برای مثال، باید از جویدن ناخن ها، خوردن یخ یا باز کردن درب بطری با دندان خودداری کنید.

لمینت دندان چیست
کاربرد لمینت دندان
ونیرها لایه های نازکی هستند که مستقیم به بخش جلویی دندان می چسبند تا ظاهر آن را زیبا کنند. ونیر برای کسانی که فقط چند عیب جزئی در دندان هایشان دارند بسیار مناسب است.
هدف از نصب ونیر این است که ظاهری زیبا به لبخند شما بدهد و دندان های آسیب‌ دیده، شکسته، لک‌ شده، خرد‌ شده و دندان هایی که کمی کج شده‌اند را اصلاح کند. ونیر حتی می تواند فاصله های بین دو دندان را هم پر کند.

انواع لمینت دندان
دو نوع لمینت دندان داریم:

ونیر کامپوزیت

ونیر سرامیکی

ونیر کامپوزیت
ونیرهای کامپوزیت داخل خود مطب و توسط پزشک ساخته می شوند. همچنین خود پزشک آن ها را روی دندان نصب می کند. برای نصب این نوع ونیرها یک جلسه درمانی کافی است و بعد از آن، خواهید دید که تمام عیب های دندان تان از بین رفته و لبخند سفید و خیره‎‌کننده‌ را به شما بازمی گرداند.


فواید ونیر کامپوزیت
که فواید هر دو نوع نیز مشترک است از جمله فواید ونیر کامپوزیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– لبخندتان را جذاب کرده و درعین حال دندان هایتان را سالم نگه می دارند.

– رنگ و شکل دندان ها را یکدست می کنند.

مزایای ونیر کامپوزیت نسبنت به لمینت سرامیکی
ونیرهای زیادی را می توانید تنها در یک جلسه نصب کنید.
نسبت به ونیرهای سرامیکی قیمت کمتری دارند.
درصورت نیاز خیلی راحت می توانید آن را ترمیم کنید.
ونیر پورسلین
ونیرهای سرامیکی
کاربرد ونیرهای سرامیکی دقیقا مانند کامپوزیت دندان است، با این تفاوت که این نوع ونیرها در آزمایشگاه ساخته می شوند. ونیرهای سرامیکی مانند ناخن های کاشت عمل می کنند، زیرا آن ها را روی دندان می چسبانند و قرار است نقش دندان را ایفا کنند. کل فرآیند نصب ونیر سرامیکی در دو جلسه انجام می شود، یک جلسه برای آماده‌ سازی دندان و قالب‌گیری و سپس ارسال آن برای آزمایشگاه دندانسازی، و یک جلسه برای چسباندن ونیر به سطح دندان.

مزایای ونیر سرامیکی
ظاهر روشن، مات و طبیعی دندان را حفظ می کند.
نسبت به ونیر کامپوزیت دوام بیشتری دارد.
با گذشت زمان رنگش تغییر نمی کند.
ما در مطب دکتر سمانه شیرانی، مواد باکیفیتی را ارائه می کنیم که ظاهر دندان شما طبیعی به نظر برسد. انتخاب ونیر بهترین راه‌ حلی است که می توانید برای زیباکردن دندان هایتان انجام دهید.
مزایای لمینت دندان
مراقبت های بعد از لمینت دندان
نگهداری از لمینت دندان بسیار ساده است و کافی است درست مانند دندان های اصلی‌تان با آن ها رفتار کنید، فقط باید هر روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

معمولا پزشکان توصیه می کنند بعد از لمینت از خمیر دندان های حاوی فلوراید و ناساینده استفاده کنید، همچنین باید یک هفته بعد از نصب لمینت به دندانپزشک مراجعه کنید تا عملکرد لمینت ها و واکنش دهان شما را نسبت به آن بررسی کند.

حتی اگر فکر می کنید مشکلی با لمینت ندارید، باید باز هم یک هفته بعد برای چکاپ به مطب پزشک بروید تا از سلامت دهان و دندان های شما مطمئن شود.

مراقبت های بعد از لمینت دندان
استفاده از محافظ دندان برای جلوگیری از دندان قروچه
اگر عادت دارید دندان های خود را روی هم فشار دهید یا دندان‌ قروچه کنید، دکتر استفاده از محافظ دندان را به شما توصیه می کند. محافظ دندان وسیله‌ ای نرم است که شب ها بین دندان ها قرار می دهید تا در خواب و هنگام دندان‌ قروچه به لمینت آسیبی نزنید، همچنین بهتر است مرتب به دندانپزشکی بروید، لمینت سرامیکی باید هر چند وقت یک بار با خمیردندان ناساینده خاصی پولیش شود، علاه بر این، پزشک باید بعد از گذشت زمانی کوتاه لمینت های شما را چک کند تا درصورت آسیب، خیلی زود متوجه آثار آن بشود.

طول عمر لمینت دندان
ونیرهای سرامیکی تا ۱۰ یا حتی ۲۰ سال دوام می آورند و بعد از آن باید تعویض کنید. با این حال، لمینت هم مانند سایر قسمت های دهان و یا حتی بدن، به مراقبت احتیاج دارد و این مراقبت های شماست که عمر آن ها را تعیین می کند.

افزایش طول عمر لمینت دندان با رعایت نکات زیر
برای اینکه ونیرهای سرامیکی‌ تا جایی که می شود ماندگار باشند، باید با این نکات ساده از آن ها نگهداری کنید:

از خوردن نوشابه، شراب قرمز، قهوه، چای و عوامل رنگ‌ دهنده دیگر پرهیز کنید.
از فشار دادن دندان ها دوری کنید و عادت دندان‌ قروچه را ترک کنید.
دندان ها را مسواک بزنید و به شستشوی دهان به‌ شدت رسیدگی کنید.
طول عمر لمینت دندان
لمینت متحرک دندان چیست؟
متخصص لمینت دندان در ابتدا برای شما ونیر متحرک یا موقتی را روی دندان می چسباند تا شما رنگ مورد نظر و طرح لبخند خود را انتخاب کنید و در صورتی که با طرح لبخند در لمینت متحرک مشکلی داشتید یا طرح لبخند را دوست نداشتید اصلاحات انجام شود ودر قالب گیری لمینت ثابت نتیجه نهایی مشخص می شود.

معمولا ونیرهای موقتی روی فاصله بین دندان ها اعمال نمی شوند. به همین خاطر توصیه می شود در این فاصله زمانی که لمینت ثابت دندان هنوز ساخته نشده‌اند و پزشک، ونیر موقتی روی دندان شما گذاشته، نخ دندان نکشید، زیرا باعث می شود ونیر موقتی از روی دندان بلند شود و دندانتان آسیب ببیند.

معایب لمینت متحرک دندان
به علاوه، ونیرهای موقتی کمی ضخیم تر از ونیر اصلی هستند و این مسئله ممکن است جویدن غذا یا صحبت کردن را چند روزی برای شما دشوار کند، تا زمانی که به آن ها عادت کنید.
خوردن غذا هم ممکن است در این مدت کمی دشوار باشد. شاید هنگام خوردن غذاهای سرد، داغ یا شیرین کمی احساس ناخوشایند داشته باشید، توصیه می شود از غذاهای سفت، چسبناک، جویدنی یا غذاهای ترد خودداری کنید زیرا این ها غذاهایی هستند که به ونیر موقتی آسیب می زنند.

درنهایت باید از غذاهایی که حاوی مواد رنگی هستند دوری کنید زیرا ممکن است روی دندان های شما لک بیندازند.
گاهی، حتی اگر تمام نکات بالا را رعایت کنید، باز هم لمینت متحرک دندان کنده می شوند. اگر چنین اتفاقی افتاد، به سرعت به پزشک خود مراجعه کنید تا دوباره آن را به دندان شما بچسباند.

مزایای لمینت متحرک دندان
به یاد داشته باشید که لمینت متحرک دندان ابزار خوبی برای پی بردن به نتیجه نهایی ونیر است. این ونیرها از لحاظ طول، اندازه، شکل و تناسب معمولا شبیه به لمینت ثابت دندان هستند. بنابراین وقتی لمینت متحرک را نصب کردید، باید تغییراتی که دوست دارید روی آن صورت بگیرد را به پزشک بگویید. حال اگر خیلی با شکل ونیر مشکل داشتید و خواستار تغییرات اساسی بودید، باید از او بخواهید دوباره دندان های شما را قالب‌گیری کند تا مطمئن شوید که در نهایت طرح لبخندی فوق‌ العاده نصیبت شما می شود.

رنگ لمینت متحرک دندان
رنگ ونیر متحرک هم موضوع دیگری است که باید به آن توجه کنید. ونیرهای متحرک از مواد ونیر دائمی ساخته نشده‌اند. به همین خاطر، ونیر موقتی مثل ونیر دائمی طبیعی به نظر نمی رسد. پس از نظر رنگ ونیر نگران نباشید. موقع نصب ونیر اصلی خواهید دید که رنگ آن خیلی به رنگ دندان طبیعی‌ شما شبیه است.
همیشه به یاد داشته باشید که لمینت متحرک، سرآغازی است برای فرایند نهایی نصب ونیر، پس اگر در این مرحله به شک افتادید باید حتما آن را با پزشک خود در میان بگذارید. هرچند مشکلاتی که هنگام نصب ونیر متحرک با آن روبه‌رو می شوید، هنگام نصب ونیر دائم کم می شوند و حساسیت دندان ها از بین می رود و لبخندی زیبا و جدید سهم شما می شود.

طراحی لبخند با لمینت دندان
وقتی ونیر متحرک را روی دندان خود نصب کردید به خودتان تبریک بگویید، چون تا داشتن لبخندی فوق‌ العاده فقط چند هفته باقی مانده، پس نگذارید تصور بدی که از ونیر موقتی دارید، شما را از نتیجه نهایی محروم کند. خوشبختانه، اینکه می دانید قرار است چه ظاهر زیبایی پیدا کنید، تمام اضطراب ها را تسکین می دهد.

لمینت متحرک دندان
آمادگی های قبل از انجام لمینت دندان
در ابتدا توصیه می شد دندانپزشکان هنگام نصب ونیر فرآیند آماده‌ سازی را حذف کنند یا اینکه تغییرات خیلی کمی روی دندان ایجاد کنند و به عاج دندان آسیبی نرسانند، که این توصیه در بعضی شرکت ها مورد استقبال قرار گرفته‌ است.

آیا در لمینت دندان تراشیده می شود؟
دندانپزشک ها عادت دارند حداقل ۵/۰ میلی متر تا ۸/۰ میلی متر از مینای دندان را بتراشند، ساییدن مینای دندان باعث می شود چسب ونیر محکم تر بچسبد ولی پزشک باید دقت داشته باشد که بیشتر از این میزان، از دندان تراشیده نشود، بخصوص در ناحیه های پوسیده یا جاهایی که دندان به ریشه رسیده باشد. با اینکه تولید چسب های مخصوص عاج پیشرفت زیادی داشته‌است، اما هنوز چسب های مخصوص مینا، که روی مینا چسبیده می شوند بهتر از چسب عاج عمل می کنند.

مراحل نصب لمینت دندان
فرایند نصب لمینت شامل مراحل زیر می شود:

اندازه گیری دندان
در جلسه اول پزشک با ظرافت هرچه تمام، یک سری فرایندهای آماده‌سازی روی دندان های شما انجام می دهد و آن ها را با دقت میلی‌ متری اندازه می گیرد.

قالب گیری دندان از فک بالا و پایین
این مرحله هم در همان جلسه اول انجام می شود. پزشک قالبی از هر دو فک شما می گیرد، حتی اگر قرار باشد فقط یکی از فک ها را لمینت کنید، سپس بقیه فرایند را به جلسه دوم، حدود یک هفته بعد محول می کند.

آماده سازی قالب دندان نهایی در آزمایشگاه دندانسازی
در این زمان قالب به آزمایشگاه دندانسازی فرستاده می شود تا لمینت ساخته شود. داروساز لمینت ها را به‌صورت پوسته های سرامیکی می سازد و سپس آن ها را در یک کوره قرار داده و تراش های لازم را روی آن انجام می دهد تا ظاهری زیبا، درخشان و نیمه‌شفاف مانند مینای اصلی دندان پیدا کنند.

نصب لمینت دندان
در جلسه دوم، پرشک لمینت ها را روی دندان می گذارد و با نوعی صمغ یا شیره چسبناک، آن را محکم به دندان می چسباند.

اگر پزشک تمام مراحل نصب ونیر را درست طی کرده باشد، لمینت ها با دندان یکی می شود و هیچ فاصله یا نابرابری بین آن ها دیده نمی شود، همچنین می توانید مثل دندان های اصلی، برای تمیز کردن آن ها از نخ دندان استفاده کنید.
مدت زمان انجام لمینت دندان
اگر لمنیت را از مواد کامپوزیت یا مواد ترمیم‌ کننده مخصوص زیبایی انتخاب کرده باشید، در عرض یک روز فرایند تکمیل می شود ولی اگر ونیرهای لمینت از جنس سرامیک باشند، فرایند بین ۴ تا ۷ روز طول می کشد چون زمانی هم صرف ساخت لمینت در آزمایشگاه می شود.

آیا در لمینت دندان دندان تراش می خورد؟
سوالات متداول در مورد لمینت دندان
در ادامه به سوالات برخی بیماران درمورد لمینت دندان پاسخ می دهیم.

آیا لمینت دندان باعث نوک زبانی صحبت کردن می شود؟
متاسفانه بعد از نصب تاج دندان، ونیر یا دندان مصنوعی، کمی تغییر در تلفظ صداها اتفاق می‌‌افتد و این امر غیر معمول نیست، دلیل آن هم این است که با نصب تاج، بریج‌ گذاری، ونیر یا دندان‌ مصنوعی، شی جدیدی جلوی دهان تشکیل می شود و نحوه ادای کلمات و صدا را کمی تغییر می دهد.

بعضی از بیماران می گویند بعد از نصب ونیر کمی دچار هیس‌ هیس یا نوک‌ زبانی می شوند، هنگام صحبت کردن آب دهان شان به بیرون پرتاب می شود یا با تلفظ حروف «ف» و «س» مشکل پیدا می کنند.
معمولا این تغییرات خیلی واضح نیستند و فقط خود فرد متوجه آن می شود، البته در موارد خیلی شدید، کسانی که به نحوه حرف زدن سابق شما عادت دارند و به شما نزدیک تر هستند هم متوجه آن می شوند. با این حال، این علائم در بیشتر افراد فقط در چند هفته اول اتفاق می افتد و بعد از آن، مغز آرام‌ آرام به شکل جدید دندان ها عادت می کند.

در بعضی موارد خاص، مشکلات دیگری هم به وجود می آیند. گاهی تاج های بالایی یا پایینی دندان در جای درستی قرار نمی گیرند و با دندان بالایی یا پایینی همخوانی ندارند، در این صورت پزشک باید دوباره روی آن دندان کار کند تا ایرادش برطرف شود.

برای طبیعی بودن دندان ها پس از لمینت چه کارهایی را انجام دهیم؟
بدیهی است برای اینکه ظاهر چهره‌ شما طبیعی به نظر برسد و از سلامت لمینت اطمینان خاطر پیدا کنید، دقت دندانپزشک و همکاری آزمایشگاه متخصص بسیار مهم است. علاوه بر این، انتخاب مواد مناسب هم تاثیر زیادی روی نتیجه کار می گذارد.

آیا لمینت به مینای دندان آسیب می رساند؟
خیر، اگر پزشک شما در زمینه زیبایی تخصص داشته و با تجربه باشد، دندان طبیعی در نصب ونیر هیچ آسیبی نمی بیند. پزشک قبل از شروع فرایند از شما می خواهد از فک و دهان خود رادیوگرافی کنید یا عکس بگیرید، سپس نتیجه را بررسی می کند تا مطمئن شود لمینت دندان برای شما خطری ندارد. اگر دندانپزشک تشخیص دهد لمینت انتخاب مناسبی برای شما نیست، احتمالا گزینه های دیگری مانند ونیر کامپوزیت، باندینگ دندان، ارتودنسی، سفیدکردن دندان ها یا شکل‌ دهی دندان را پیشنهاد می دهد.
برای اینکه بتوانید از بین فرایندهای بالا بهترین مورد را انتخاب کنید، باید درمورد همه گزینه ها اطلاعات کافی داشته باشید.

آیا انجام لمینت دندان دردناک است؟
نصب ونیر سرامیکی بیشتر اوقات درد ندارد. دندانپزشک ها معمولا قبل از تراشیدن مینا، دندان و ناحیه اطراف آن را بی حس می کنند. در بیشتر موارد لایه‌ای که از مینا تراشیده می شود آنقدر نازک است که بیمار حتی به بی حسی هم احتیاج ندارد.

لمینت برای چه کسانی مناسب نیست؟
ونیر دندان برای همه افراد یا تمام دندان ها خوب نیست. برای اینکه فرایند لمینت با موفقیت انجام شود، پزشک باید بتواند این موضوع را برای هر فرد تشخیص دهد. لمینت غیر قابل‌ بازگشت است و اگر پزشک برای نصب آن ساختار دندان شما را تغییر دهد، دیگر نمی توانید آن را به حالت اولیه برگردانید، بنابراین پزشک باید قبل از شروع فرآیند دندان ها را معاینه کند و مطمئن شود این کار برای شما مناسب است. در زیر به مواردی که باعث می شوند ونیر برای افراد مناسب نباشد اشاره کرده‌ ایم:

افرادی که دندان های سالم ندارند
قبل از ساخت و چسباندن ونیر، باید پوسیدگی دندان و بیماری های لثه را برطرف کنید، در صورت برطرف نکردن پوسیدگی ها و عفونت لثه، در روند درمان با مشکلاتی مواجه خواهید شد.

افرادی که دندان های ضعیف دارند
اگر میزان زیادی از ساختار دندان از بین رفته باشد یا حجم زیادی از دندان پر شده باشد، دندان ها آنقدر محکم نیستند که بتوانند با ونیر دوام بیاورند.

افرادی که مینای دندان شان از بین رفته است
اگر مینای دندان از بین رفته باشد، ونیر به دندان نمی چسبد پس برای چسبیدن بهتر ونیر به دندان، باید افرادی دندان خود را لمنیت کنند که مینای دندان آنها از بین نرفته باشد.

افرادی که دندان‌ قروچه دارند
افرادی که عادت به دندان‌‌قروچه دارند، ونیرهایشان را خیلی راحت می شکنند یا خرد می کنند. البته استفاده از محافظ دندان این مورد را حل می کند.

افرادی که دندان های نامنظمی دارند
افرادی که دندان هایشان روی هم چفت نمی شود و کسانی که دندان های نامنظمی دارند هم گزینه های خوبی برای نصب ونیر به حساب نمی آیند، مگر اینکه قبل از انجام ونیر، دندان هایشان را ارتودنسی کنند.

بعد از لمینت دندان چه بخوریم؟
یکی از رایج ترین سوالاتی که بیماران در مطب ما می پرسند این است که بعد از نصب ونیر باید از چه غذاهایی اجتناب کنم؟
خبر خوب این است که غذاهایی که برای ونیر مضر هستند زیاد نیستند. تقریبا می توانید همه‌ چیز بخورید و بیاشامید، فقط کافی است حواس تان به ونیرهایتان باشد.

می توانید تمام غذاها و نوشیدنی های مورد علاقه‌ خود را با ونیر بخورید، تا زمانی که خوب به بهداشت دهان خود رسیدگی کنید و حواس تان به غذاهای سفت باشد. خوردن مواد غذایی مختلف هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمی کند و ونیرهای شما سال ها سالم می مانند.
----------------------------------------
مرکز آموزش مطب دکتر دهقان
tehranjarahi.com
02122140348
پاسخگویی 4 عصر الی 8 شب

mousa بازدید : 32 جمعه 03 مرداد 1399 نظرات (0)

 

ايمپلنت دندان با روکش چه تفاوتی دارد5456445

امروزه به لطف پیشرفت علم، خدمات دندانپزشکی بسیار گسترده شده است به همین دلیل تشخیص درمان های مشابه برای بسیاری از مردم بسیار سخت شده است. از درمان های تقریبا مشابه ایمپلنت و روکش دندان است که برخی آنها را با یکدیگر اشتباه می گیرند هرچند این دو عمل زیبایی و درمانی تفاوت های زیادی با یکدگیر دارند. روکش اصولا برای دندان هایی به کار می رود که ریشه سالمی دارند اما تاج آن ها به دلایلی از بین رفته است اما ایمپلنت جایگزینی مناسب برای دندان هایی است که از ریشه خراب می باشند. به بیان ساده تر ایمپلنت ها جایگزینی مناسب برای دندان های از دست رفته شما شما می باشند و روکش ها لبخند زیباتری را به شما هدیه می دهند.

در این مقاله سعی داریم تفاوت های ایمپلنت و روکش دندان را به طور مفصل ذکر کنیم.

 

ايمپلنت دندان با روکش چه تفاوتی دارد54645645

 

ایمپلنت دندان چیست؟

یکی از روش هایی که امروزه مورد توجه پزشکان و افراد قرار گرفته است ایمپلنت دندان می باشد که روش مناسبی برای دندان های از دست رفته است. دندانی که ریشه خرابی دارد باید هر چه سریعتر کشیده شود و جای آن پر شود زیرا مشکلانی در هضم و جویدن غذا ایجاد می کند. جنس ایمپلنت ها از تیتانیوم یا ریشه مصنوعی می باشد و از چندین قسمت تشکیل می شود که اولین قسمت آن در اسخوان فک قرار می گیرد. تنها فلزی که بدن انسان با آن سازگاری دارد و حساسیت نشان نمی دهد تیتانیوم است، بنابراین برای ساخت پایه ایمپلنت اصولا از تیتانیوم استفاده می کنند. پایه ایمپلنت به قسمت استخوان فک متصل می شود، بنابراین 3 تا 5 ماه بعد از انجام این کار فرد باید صبر کند تا به آن جوش بخورد. بعد از این که پایه ایمپلنت به استخوان فک متصل شد مراحل دیگر شروع می شود که این مراحل بسته به شرایط جسمی بیمار ممکن است چندین ماه طول بکشد.

 

در مرحله آخر روکشی بر روی ایمپلنت قرار می گیرد. از آنجایی که انجام این کار هزینه بر است و راه بسیار مطمئنی می باشد بهتر است مکانی را برای این کار انتخاب کنید که مطمئن باشد و از بهترین مواد برای دندان های شما استفاده کند. شایان ذکر است که ارزان ترین نوع ایمپلنت جنس چینی است که استفاه از آن توصیه نمی شود زیرا دوام کمی نسبت به جنس های سوئیسی و کره ای  دارد. از مزایای ایمپلنت دندان می توان به این نکته اشاره کرد که این روش جایگزینی برای دندان های طبیعی می باشد، بسیار بادوام و محکم می باشد و سال های سال عمر می کند، باعث افزایش اعتماد به نفس فرد می شود، هضم و جویدن غذا را آسان می کند، صحبت کردن و تکلم درست را بهبود می بخشد و به بازیابی بافت صورت کمک بسزایی می کند.

 

ايمپلنت دندان با روکش چه تفاوتی دارد5456445

 

روکش دندان چیست؟

در برخی مواقع ریشه دندان های فرد سالم است اما قسمت تاج دندان از دست رفته و خراب شده است و حتی امکان ترمیم آن وجود ندارد. در اینچنین مواقعی کشیدن دندان اصلا توصیه نمی شود زیرا ریشه دندان سالم است و بهترین راه حل، ترمیم تاج دندان است. اصولا دندان هایی که عصب کشی شده باشند و یا ریشه آن ها درمان شده باشند بعد از مدتی تاج خود را نیز از دست می دهند، بنابراین روکش دندان برای دندان هایی مناسب است که ریشه سالمی دارند. در برخی مواقع تاج دندان به دلیل پوسیدگی و یا ضربه از بین می رود و راه حل مجدد برای احیای آن استفاده از روکش دندان است و در واقع روکش دندان به عنوان تاج مصنوعی برای دندان محسوب می شود. روکش دندان دارای جنس ها متفاوتی می باشد و بهترین نوع آن، زیرکونیا است. در صورتی که به درستی از آن مراقبت شود سال های سال به صورت کاملا سالم بر روی دندان های شما قرار می گیرد.

 

در سال های اخیر نوع جدیدی از روکش ها وارد بازار شده اند که در واقع بیش تر برای دندان های جلویی به کار می روند و جلوه زیبایی دارند. برای ساخت روکش باید تاج دندان به طور کامل تراشیده شود و از آن قالبی تهیه شود. روکش ایجاد شده با استفاده از موادی خاص به دندان تراشیده شده می چسبند. همانطور که پیش تر ذکر کردیم روکش دندان مناسب افرادی است که در اطراف دندان های خود پرشدگی داشته باشند و برای تاج خود نیاز به روکش داشته باشند.

 

ايمپلنت دندان با روکش چه تفاوتی دارد؟4464

 

فرق ایمپلنت و روکش چیست؟

همانطور که پیش تر ذکر کردیم روکش و ایمپلنت دندان تفاوت های زیادی با یکدگیر دارند. روکش اصولا برای دندان هایی به کار می رود که ریشه سالمی دارند اما تاج آن ها به دلایلی از بین رفته است اما ایمپلنت جایگزینی مناسب برای دندان هایی است که از ریشه خراب می باشند. جالب است بگوییم روکش و یا ونیرها برای ترمیم ظاهر دندان ها، رفع عیوب ظاهری و اصلاح لبخند به کار می روند.

آخرین مرحله از ایمپلنت روکش می باشد و در واقع بعد از این که ایمپلنت در استخوان فک قرار گرفت باید برای تاج دندان از روکش استفاده کرد. به بیان ساده تر ایمپلنت ها جایگزینی مناسب برای دندان های  از دست رفته شما می باشند و روکش ها لبخند زیباتری را به شما هدیه می دهند. روکش ها مشکلات کوچک مانند آسیب های کوچک، فاصله بین دندان ها و لکه هایی که بر روی دندان موجود می باشند را از بین می برند. اگر بنا به هر دلیلی دندان های خود را از دست بدهید استخوان فک شما نیز به مرور تحلیل می رود، اما در صورتی که ریشه دندانتان در استخوان فک موجود باشد مانع از از بین رفتن فک و تحلیل آن می شود. در صورتی که فک تحلیل رود چهره فرد پیرتر می شود، در حرف زدن دچار مشکل می شود، هضم و جویدن غذا برایش سخت می شود و در کل سلامت بدنش به خطر می افتد.

تحلیل رفتن استخوان ها درد ندارد و شما اصلا متوجه آن نخواهید شد و در کل فکر می کنید که هیچ اتفاق خاصی برایتان رخ نداده است اما این فرایند کاملا چراغ خاموش رخ می دهد. لازم است بدانید که تحلیل استخوان برای تمام کسانی که دندان های خود را از دست داده اند اتفاق می افتد بنابراین بهتر است سریعا به دنبال راه چاره باشید، ما به شما روش ایمپلنت دندان را پیشنهاد می کنیم.

 

هزینه ایمپلنت و روکش

هزینه روکش دندان به مراتب کمتر از ایمپلنت است زیرا دندان ها ریشه خود را از دست نداده اند ولی به مرور و پس از چند سال نیاز به تعویض مجدد دارند بنابراین هزینه روکش دندان در بلند مدت با هزینه اولیه آن متفاوت است، به طبع ایمپلنت مراحل و زمان بیشتری نیاز دارد و هزینه آن نیز بیشتر است. در ایمپلنت بیمار می تواند در چند مرحله هزینه را پرداخت کند و هیچ فشاری از نظر اقتصادی بر فرد وارد نمی شود. به عنوان مثال گاهی بعد از کشیدن دندان فرد باید پیوند استخوان انجام دهد تا استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت وجود داشته باشد. پیوند استخوان ممکن است چندین ماه طول بکشد تا به طو کامل بهبود یابد به همین دلیل می گوییم که پرداخت هزینه ها ایمپلنت مرحله ای می باشد.

تعداد صفحات : 19

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 182
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 31
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 72
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 172
  • بازدید ماه : 468
  • بازدید سال : 3,667
  • بازدید کلی : 10,613