loading...
مطب ایمپلنت تهران|دکتر وحید دهقان
mousa بازدید : 577 دوشنبه 03 آذر 1399 نظرات (0)
علت کج شدن پایه ایمپلنت دندان 2134548950012

یکی از مشکلات نادر ایمپلنت دندان، کج شدن پایه ایمپلنت دندان است. در این مقاله می خواهیم در خصوص علت کج شدن پایه ایمپلنت دندان مطالبی را بیان نموده و راه حل هایی نیز برای پیشگری از این مشکل ارائه دهیم. کج شدن پایه ایمپلنت دندان یکی از مواردی است که به ندرت پیش می آید ولی در صورتی که پیش بیاید، عوارض بسیار جدی تری را به دنبال خواهد داشت که شکست درمان یکی از این عوارض جبران ناپذیر است. می توان با پیشگیری هایی که در این مقاله توضیح داده خواهد شد و نیز اطلاع از علائم کج شدن پایه ایمپلنت دندان و مراجعه به ایمپلنتیست، از این عارضه جدی جلوگیری نمود. شکست ایمپلنت دندان غیر از هزینه های بالایی که به بیمار تحمیل می نماید، می تواند روند درمان را طولانی تر نموده و از نظر جسمی و روحی بیمار را آزار دهد.

آشنایی با علل کج شدن پایه ایمپلنت دندان

همانطور که می دانید ایمپلنت دندان از سه جزء مهم تشکیل شده است. پایه ایمپلنت، ابانمنت و تاج دندان سه قسمت تشکیل دهنده ایمپلنت دندان می باشند. پایه نقش اصلی و ستون ایمپلنت را تشکیل می دهد و مانند ریشه دندان طبیعی است. هر گونه آسیب به این قسمت و یا عارضه ای که در آن بوجود آید، می تواند باعث شکست درمان شود. بنابراین باید مراقبت های لازم از این قسمت انجام گیرد. علل کج شدن پایه ایمپلنت دندان می تواند مواردی باشد که در این قسمت مفصلا توضیح داده می شود.

علت کج شدن پایه ایمپلنت دندان 213596203712اعمال فشار یا وارد کردن ضربه به پایه ایمپلنت دندان

یکی از مراحل مهم ایمپلنت دندان، جراحی اولیه و کاشت پایه در استخوان فک بیمار است. این مرحله نقش اصلی و اساسی در کاشت دندان دارد. پایه دندان مانند ریشه دندان طبیعی است. در صورتی که ریشه به طور کامل و اصولی قرار داده شود تا انتها همه مراحل درست پیش می رود. بنابراین باید این مرحله را بسیار جدی گرفت. همچنین مراقبت هایی که بعد از جراحی دندان باید انجام شود، یکی از مهم ترین مراقبت ها به شمار می رود. باید مواظب بود تا هیچگونه فشار یا آسیبی به محل جراحی و پایه کاشته شده وارد نشود. در دندان های طبیعی زمانی که به ریشه فشار وارد می شود، سلول هایی که استخوان ریشه را تشکیل می دهند، آزاد شده و مجددا محل اسیب را ترمیم می نمایند. به این صورت فضای خالی پر می شود. در صورتی که در ایمپلنت دندان اینگونه نیستو پایه از فلز تیتانیوم تشکیل شده است و مانند ریشه دندان امکان رشد و پر کردن فضا را ندارد. زمانی که ضربه ای به پایه وارد شود و پایه کج شود، پیوند های استخوان فک و پایه ایمپلنت از بین رفته و پایه کج و لق خواهد شد.

لق شدن تاج دندان

یکی دیگر از عوامل کج شدن پایه ایمپلنت دندان، لق شدن تاج دندان است. زمانی که تاج دندان که رویه و مانند مینای دندان طبیعی است لق شده و از جای خود تکان بخورد، می تواند کج شدن پایه ایمپلنت دندان را به دنبال داشته باشد. این مشکل راه حل آسانی دارد. دندانپزشک می تواند با سفت کردن پیچ پایه ایمپلنت دندان، مشکل را برطرف نماید. درغیر این صورت نیز تاج دندان را تعویض می نمایند. در صورتی که نیاز به تعویض تاج باشد، بهترن حالت این است که بیمار تاج دندان را همراه خود داشته باشد. اگر احساس کردید تاج دندان لق است، سریعا به دندانپزشک مراجعه نمایید تا از افتادن روکش دندان جلوگیری شود. در صورتی هم که تاج دندان کاملا از جای خود حرکت کرد، آن را با خود به مطب یا کلینیک ببرید. در این صورت نیاز نیست که تاج دندان را طراحی نمایند. می توانند از روی قالب موجود، تاج دندان جدیدی را ساخته و در جای خود نصب نمایند. در این صورت هم می توان در هزینه ها صرفه جویی کرده و هم روند درمان سریع تر پیش برود.

علت کج شدن پایه ایمپلنت دندان 8962130755201تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت دندان

یکی از دلایل کج شدن پایه تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت دندان است. تحلیل استخوان فک می تواند به علل مختلف اتفاق بیفتد. دو دلیل مهم برای این مشکل وجود دارد. دلیل اول می تواند به میزان مهارت و تجربه دندانپزشک بستگی داشته باشد. در صورتی که دندانپزشک تشخیص دهد که استخوان فک تراکم کافی را ندارد و با استفاده از پیوند استخوان این مساله را برطرف نماید. در این صورت بیمار به این مرحله نخواهد رسید. ولی ممکن است جراح بدون توجه به این موضوع شروع به کاشت پایه و پیچ کردن آن به استخوان فک نماید. این کار می تواند به تحلیل استخوان و شکست ایمپلنت درمان منجر شود.  مورد دوم مربوط به بیمار است. بعد از جراحی توصیه هایی می شود که باید جدی گرفته شود.

رعایت بهداشت دهان و دندان با استفاده از مسواک زدن، دهانشویه در زمان های مقرر و به تعداد دفعات منظم و نیز نخ دندان کشیدن یکی از این توصیه های می باشد. توصیه دیگر عدم استعمال دخانیات برای جلوگیری از ایجاد عفونت در ناحیه لثه و به دنبال ان احلیل استخوان فک خواهد بود. از بیمار خواسته می شود در هفته های اول بعد از کاشت دندان مراقبت های تغذیه ای را نیز انجام دهد. مراقبت هایی مانند نخوردن غذاهای جامد و سفت که نیاز به جویدن زیاد دارد و در عوض مصرف غذاهای نرم و پوره شده برای جلوگیری از ورود آسیب و فشار به پایه ایمپلنت دندان جزو این موارد است.

عدم رعایت این موارد می تواند منجر به التهاب لثه اطراف ایمپلنت دندان و بروز مشکلاتی مانند عفونت گردد. عفونت می تواند در داخل دهان منتشر شده و وارد گردش خون بدن شود. این عارضه می تواند پیامدهای غیر قابل جبرانی را به همراه داشته باشد. بنابراین توصیه اکید می شود مراقبت های لازم را بعد از کاشت دندان انجام دهید.

کلام آخر

کج شدن پایه ایمپلنت دندان می تواند یکی از موارد نادر در روند درمان ایمپلنت دندان باشد. ولی در صورتی که اتفاق بیفتد می تواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد. علل کج شدن پایه ایمپلنت دندان در این مقاله مفصلا توضیح داده شد. بهترین راهکار انتخاب بهترین پزشک ایمپلنت دندان و در کنار آن مراقبت های لازم برای جلوگیری از عفونت و آمدن فشار و آسیب به پایه ایمپلنت دندان است.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 182
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 21
  • بازدید امروز : 22
  • باردید دیروز : 29
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 111
  • بازدید ماه : 407
  • بازدید سال : 3,606
  • بازدید کلی : 10,552